23 Mart 2009 Pazartesi

KAMISAMA KAZOKU

Kimitoshi Chioka tarafından yönetilmiş, mangası da bulunan, 13 bölümlük anime serisi.

Konuyu özetlemek gerekirse, Samatarou ailesi ile birlikte dünyada insanların arasında yaşayan bir tanrı adayıdır. Annesi ve babası tanrı olan Samataro' nun ablası Misa ve kız kardeşi Meme de kendisi gibi birer tanrıça adayıdır. Aile dünyada yaşamayı seçmiştir çünkü çocuklarının özellikle Samataro' nun insanları ve yaşayışlarını anlamasını ve ileride iyi bir tanrı olmasını istemektedirler. Bu aile ile birlikte ikamet eden Tenko ise Samataro' nun çoçukluk arkadaşı- aynı gün, aynı yerde doğmuş ve hiç ayrılmamışlardır- ve koruyucu meleğidir.

Aile kesinlikle evlere şenlik. Anne ve baba delicesine eğlenceliler ve çoğu zaman Samatoru ve Tenko' yu dumurlara sürüklemekteler. Misa abla cool ve güçlerine sahip bir tanrıça adayı iken serideki favorim Meme- chan yaşına karşı güçlerine azda olsa sahip olabilen, soğuk, tepkisiz bir velettir. Ailenin yaptığı anlamsız ve saçma hareketlere kanımca en güzel ve sade tepkiler kendisinden gelmektedir.

Samatarou ve Tenko normal birer lise öğrencisi gibi okula devam etmektedirler. Samatarou henüz güçlerini kullanamamaktadır fakat nede olsa Tanrı nın oğludur, babasıda oğlunu korur esirger bu nedenle Samatarou istediği herşeyi elde edebilme potansiyeline sahiptir ancak bu noktada yine de iradesini takdir etmek lazım tabi. Olayların akışı Kumiko Komori' nin okula ve sınıfa transfer öğrenci olarak gelmesiyle değişir. Samatarou kızcağıza çarpılmıştır ve ilk aşkını yaşamaktadır. Kumiko' yu yardım almadan kendisi kazanmaya karar verir. Olaylar bu örgü üzerinde ilerlerken, Samataou ve Tenko arasındaki ilişkide farklı bir paralelde ilerler.

Esprili ve oldukça keyifli olan seri kendisini bir anda izletebiliyor. Gerçi bir iki bölümde zaman kayması gibi olaylar yaşanabiliyor ancak bunu görmezden gelebiliyorsunuz.Her şeyden önce karakteler çok eğlenceli.

Eğlenceli ve duygusal öğeler barındıran seri tavsiyedir...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...