22 Eylül 2009 Salı

MEISTER: Futbol dolu Günler....



İşte beni Tsubasalı,Gol lü günlerime geri döndüren manga. Çok sevdim, çok eğlendim. Tek dezavantajı sadece 10 bölüm olması tam havaya girmişken, karakterlere ısınmışken çat diye kesilmesi.

Neyse konuyu baştan alalım;

Kimiya Kaji nin eseri olan manga sadece 10 bölüm. Çok basit, gerçekten tsubasa ve benzerleri kurgusuyla ilerliyor. Satomi Lisesi yeni kurulmuş bir lisedir, en büyük öğrencileri lise 2 lerdir. Lisenin bir futbol takımı vardır ki bir önceki yıl Chiba Prefecture da ilk 4 e kalmayı başarmışlar ama yarı finalde Kuromine Lisesine yenilmişlerdir. Yine de ilk 4 bu takım için inanılmaz bir sonuç olarak değerlendirilmiştir.



Takım elemanlarına bakarsak, topluluğun menejeri, lise öğrencisi hatun kişi ama futbol manyağı Kazu-chan olmaktadır. Takımın kaptanı evlere şenlik, inanılmaz bir insan olan Raiho dur. Manga boyunca shrimp olarak adlandırılan kişi süper bir kaptandır kanımca. Futbol olayını yemiş yutmuş gözüken Raihonun driblingleri ve sürati efsaneleşmiştir ayrıca tek bakışıyla tüm sorunları analiz edip çözüm üretebilen bir yapısı vardır. Seviyorum kendisini.Her eve lazım. Tek eksik noktası Kazu Chan ı anlayamamasıdır, Koori ve Kiiri gibi idiot diyoruz kendisine bu noktada ayrıca bilim kurguya düşkün bir arkadaş olup farklı boyutta yaşadığı için ilk gördüğünde Matsudoyu uzay canavarı olarak tanımlayabilmiştir. Eğlenerek kazanmak felsefesini tüm takıma işlemeyi başarabilmiş, her oyuncunun isteyeceği kaptandır kısaca kendisi.

Takımın diğer elemanları içerisinde bir tane yakuza , saçları dillere destan Kiichi , L bozması, asosyal bir otaku ama yüksek zekalı Koori, ve aslan gibi - hem fiziksel hem tavırsal- Kai bulunmakta ve kısaca takım manyaklardan oluşmaktadır.Tabiki tahmin edileceği üzere bu arkadaşların hepsinin mevkii Raiho tarafından keşfedilmiştir ve arkadaşlar oynadıkları mevkiye oldukça hakim neredeyse uzmandırlar ama bu onların komik bir takım olmalarını engellemez. Takıma daha sonra 1.90 kusurluk boyuyla forvetim ben diyen ama hava toplarında inanılmaz derecede başarısız olan Matsudo- mevki Raiho tarafından bulunyor daha sonra- yırtıcı forvetim diye geçinen ve geleceğin milli takımına bir ara aday gösterilmiş ancak daha sonra gençler takımına çağrılmamış Niishi - takım oyununu öğreniyor burada Raihodan aldığı dersle- katılınca takım hakkaten evlere şenlik oluyor.




Zaman ilerledikçe yine karşılaşmalar başlıyor ve Satominin ilk rakibi bir önceki sene yarı finallerde elendikleri Kuromine Lisesi oluyor. Kuromine kaptanları Sudou Kaoru nun -ah ah- eşliğinde gelenekçi ve katı defans anlayışı olan ani ataklarla skor atıp üzerine yatan bir anlayışa sahip, fiziksel gücü muhteşem olan bir takımdır. Hatta içlerindeki bir ayı elinin ağırlığının farkında olmayıp takım arkadaşlarına zarar verebilecek kapasitedir. Tabiki Sudou Kaoru muhteşemdir, muhteşem bir defans ve harika bir kaptandır.



İşte Satomi vs Kuromine maçı başlar ve biter. Zaten mangada aniden final maçına atlar ve final maçını anlatmadan biter. Ühühühühühühü ühühühühü neden ? Çok eğleniyorduk.

Çok basit ve sade bir manga ama bir o kadar eğlenceli ve okuması çooook keyifli. Aradaki espriler sağlam, karakterler sevimli. Çok orijinal değil belki ama insanı saran cinsten.

Futbolda sadece kaznmak değil eğlenmekte önemlidir olayının altını çizen ve benim de inandığım gibi çirkin futbol değil zekice oynanan , estetik ve güzel oyun anlayışını vurgulayan bir manga olmasıda ayrıca cabası. Ayrıca gazeteci arkadaşın sürekli ters köşe olmasına yarıldım her seferinde. Sanırım en sevdiğim karakterler Raiho, Koori ve Sudou oldu bu mangada. Herkeslere tavsiye... zaten çok vakit alan bir şey değil. Kısa kesilmesi yazık olmuş.



**Maça sevgilisi gelen Matsudoya No to Love Comedies pankartını açan Kiiri ye saygılarımı iletiyorum :))

bkz: http://www.onemanga.com/Meister/1/01/

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...