11 Ekim 2009 Pazar

HITOMI NO CATOBLEPAS:Komşunuzu iyi Tanıyın...



Tanaka Yasuki nin elinden çıkan 15 bölümlük manga serisi. Gerçi devamı gelecektir diye hissediyorum çünkü sanki bir arc sonunda manga kesilmiş gibi duruyor, tam işler kızışırken herşey ortaya çıkacakken elemanlarımız eğitime giriveriyorlar. Zaten bu aralar ne okuduysam ne izlediysem hepsi sanki bölüm yada sezon sonuymuş gibi çat diye kesildi. Merakla devamını beklerken bir taraftanda deli gibi konu ile ilgili araştırmalar yapıp sonucunda tatmin edici cevaplara ulaşamamak çok yordu beni. aah aah öylesine yorgunum ki bir dinlensem dinlenebilsem... :P

Neyseciğime gelelim hitomi no catoblepas a..Olayın geçtiği K City de insanlar ortadan kaybolmaktadır. K City diyip geçmeyin tarihi ve hikayeleri olan eskilerden kalma bir şehirdir burası. Tokio kardeşimiz,( tokio michael çağrışımı yapıyor bana sürekli, biraz dinlemek lazım herhalde -bilinçaltı mesajı bu- ) ailesinden gelen güçler ile birlikte bazı yeteneklere sahiptir ki bunlar diğer boyuttan gelen yaratıkları durdurmak ve şehri korumaktır.Miiko kardeşimizde bu şehirde yaşayan lise öğrencisidir. Hayalet hikayelerinden olukça tırsmaktadır kendisi ki arkadaşı Mari nin en büyük hobisi korku hikayeleri anlatarak Miiko nun ödünün kopmasını sağlamaktır. İşte böyle günlerden birinde Miiko metroya binecekken çocuğun biri ona metroya binmemesini söyler bundan daha da tırsan Miiiko korkudan metroya atlar. Böylece Tokio ile akumaların kurduğu bir tuzak olan metroda tanışmış olurlar. Tabiki Miiko ya metroya binmemesini söyleyen Tokio dur.



Böylece bu ikisi tanışmış olurlar ve ortaya çıkar ki Toki ile Miiko aslında komşudurlar. Miiko biraz yüzsüz olduğu için Tokio nun fantastik evine hergün uğramakta ve yemekleri löp löp mideye indirmekten çekinmemektedir. Bu şekilde Tokio ve ailesinin sırlarını öğrenmiş olur. Olaylar devam ederken aslında K City nin dört tane koruyucu ailesi olduğunu öğreniriz. Tokio dışındaki diğer ikisi ile de tanışırız. Dördüncüyü göremedik.

Böylece süren giden, hafif Bleach Hafif Ga-Rei-Zero benzerliği gösteren seri yine de eğlenceli. Karakterler ve kurguları da iyi gerçi seri kaldığı yerden devam ederse karakterlerin arka planları ve hikayeleri çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.



Tokio arkadaşımız biraz gerzek olmakla birlikte oldukça eğlenceli ve sevimlidir. Gerçi kendisi hafiften Sasuke sendromu yaşamaktadır ama şimdilik onu bu şekliyle kabul ettik.Miiko insanı hayattan bezdirebilecek kapasiteye sahip bir gençkız olmakla birlikte bu seri için sevimli olmaktadır.Tokio nun yol göstericisi Hakuto ya şurada ayrıca değinmek isterdim ama yapmayacağım ancak Miiko onu bile bezdirebilecek kapasitedir.Kazuto evinin varisi Hosomu Kazuto hafif anarşist tavrıyla birlikte bildiğiniz gaza gelen dallama özelliği göstermesine rağmen yine de sevilesi bir karakterdir. Evin diğer iki savaşçısı- isimlerini hatırlayamıyorum şimdi- sevimli ve cool olmaktadırlar. Mıchiru Kuromochi nin ise ayrı bir emo fakat iyi niyetli bir kızcağız olması ancak bununla birlikte savaşacak kararlılıktan biraz yoksun olması işleri güçleştirmektedir biraz ama gösterilen ibarelere göre kendisini toparlayacaktır ileride ancak ejderhasına değinmeden geçemeyeceğim. O ne sevimlilik ne şirinlik... Michiru nun babaannesi ile birlikte iken bir korku unsuru olan kocaman anlı şanlı ejederhanın bir baby e dönüşmesine yarılmıştım şahsen. Tabi atlamayalım Michiru nun babaannesi serinin en sağlam hatunudur eheheh.



Eğlenerek okuduğum- her ne kadar başka serilerle benzerlik gösteriyorsa da- bir manga serisi oldu. Umarım devamı yayınlanır bir şekilde. Daha kötü adamlarla daha yakından tanışacaktık...


Buyrunuz: http://www.onemanga.com/Hitomi_no_Catoblepas/1/01/


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...