17 Şubat 2010 Çarşamba

Baby and I: Her Bebeğin Hayali Anne Sütü mü Acaba?



2008 yapımı, yönetmeni Kim Jin-Yeong olan, kadrosunda Kim Byeol, Jang Geun-Sook, ve bebek Mason Moon' u barındıran seyirlik Kore filmi, tabii vakti bol olanlara...

Asi genç - aslında tam olarak neresi asi anlamadım ama!! - Joon-Su - lise öğrencisi bu arada - ile baş edemeyen ve durumdan bayan ebeveynleri evi terk edince ( işte aile trajedisine getirilen yeni boyut!! Çok mantıklı bence. Ey anne - babalar çocuklarınızla baş edemiyorsanız siz evi terk edin, büyük olan sizsiniz, kısa süreli bir ayrılık tüm taraflara iyi gelir, bu süreçte çocuklar mağdur olmasın ) doğal olarak kutlama yapmak isteyen Joon-su' nun hayatı markette sepetine bırakılan ve kendisinin olduğu iddia edilen bebek Woo-Ram nedeniyle kararır. Terk etsem mi etmesem mi bunalımından sonra bebeği sahiplenmeye karar verir. Bu kadar şeker bebek bırakılır mı zaten? Joon - Su' ya yanık olan Kim Byeol de bebeğe bakmasında ufaktan yardımcı olur. Kim Byeol kızımız zaten liseye Joon - Su için dönmüştür, kendisi süper zeka olup yetersiz öğretmenleri ve kıskanç arkadaşları nedeniyle okulu bırakmıştır. İşte başka bir dram!!! Yetersiz ve kapasitesiz insanlar bir şekilde bir şey olup birbirlerinin hayatlarını zehir etmiyor mu zaten? En acısı bu insanların öğretmen olmasıdır herhalde... yetersizlikleri, dar bakışları, öğrenci kavramı konusundaki fikirsizlikleri ve yaratıcılıktan uzak kurulu saat düzenlerine bir de berbat eğitim sistemi etkilenince kabus gibi öğrencilerin üzerine çökerekten hayatlarını karartmıyorlar mı? Neyse... Bu acılı ve zorlu süreçte bebek bakmaya ve aynı zamanda okula devam etmeye çalışan Joon-Su nun dramını ve gelişimini izleriz. Dram dediysem geyik olsun diye söylüyorum yoksa komedi filmi .

Sonra olaylar akar ve film biter...




Filmin yıldızı Wooh-Ram yani bebek Mason Moon' dur. Sevimliliği, oyunculuğu ve yaptığı yorumlarla tek kelime ile insanı kendisine hasta eder. Sadece onun için film izlenebilir. Ayrıca o salonda o bebeği o hale getiren kadınlar size laflar hazırladım.

Yaptığım araştımalara göre- niye araştırıyorsam?- aslı bir manga imiş ama değiştirilerek uyarlanmış.Gülümsemek için beklenti olmadan izlenebilecek film. Anne sütü trajedisi ayrı bir mevzudur.


Bol bol vakti olanlar göz atsın...

Hah ben bu yazıyı niye yazım? Tabii ki bebek Mason Moo için yazdım. Tahminimce kendisine çoktan fan klüpleri açılmıştır. Yakışır !!!


Not: Ha şu öğretmen olayında aslında Joon-su nun kadın olan öğretmenini es geçebilirm ayrıca.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...