6 Mart 2010 Cumartesi

One Mom and Three Dads : Three Dads and a Mother


16 bölümlük, eğlenceli ve sevimli Kore dizisi. Eğer sizi sıkmayacak, samimi ve güldürecek bir dizi arıyorsanız bunu izleyebilirsiniz.

Çocukluk arkadaşı 4 arkadaştan (Jung Sung Min, Han Soo Hyun, Choi Kwang Hee, Na Hwang Kyung Tae - isimleri yazdım ama anmamaya çalışayım zira akılda tutmak çok zor yahu) Sung Min olan Song Na Young adlı hatun kişisi ile evlenir. Evlilikleri boyunca diğer üç kardeşimiz bu ikilinin bir nevi manevi evlatlarıymışcasına yaşarlar. Song Na Young çocuk istemekte zira kocası ile bu başarıya bir türlü ulaşamamaktadırlar süren zaman içerisinde bu durum bir krize yol açar. Sorunun kendisinde olduğunu bilen Sung Min, çok zor durumda kalaraktan konu ile ilgili arkadaşlarından yardım ister.

Velhasıl zorlu süreçlerden sonra Song Na Young hamile kalır ancak Sung Min çocuğunun mürüvvetini ( ohaha halbuki doğumunu bile) göremeden hakkın rahmetine kavuşur. Bir başına kalan Song Na Young, bir de babasının başına açtığı belalar ile sarsılır. Sung Min' in üç arkadaşı, arkadaşlarının karısına ve bebeğine - ki doğumdan önceki süreçte Sung Min'in yaşadıklarını bilmektedirler - kucak açmak durumda kalırlar. Bir süre sonra da Ha seong bebeği dünyaya gelir.






Karakterlere değinelim ama uyarıyorum spoiler içerebilir. Ayırayım ne olur ne olmaz...

************************************************************************************


Song Na Young: Kocasının ölümünden sonra evrim geçiriyor, tebrik ediyorum. Büyük ölçüde üzerindeki gerizekallılığı ve şımarıklığı atarak insan olma başarısı gösteriyor. Tekrar tebrikler...

Han Soo Hyun: Dizinin cimrisi. Gerçekten dile getirdiği konuların % 80 ini para oluşturuyor ama o da zamanla evrim geçiriyor hafiften. Ayrıca pek çok insan evladının mecburen bulunmak zorunda kaldığı sanat galerilerinde pek çoğunun yaşadığı hiç bir şey anlamadığımı anlamasınlar sendromunu yaşarken çöp kutusu üzerine yaptığı sanatsal eleştiriler ile alkışı hak etmiştir.Üçünün arasında en mantıklısı ama bence.

Choi Kwang Hee : Dizinin kazanovası ve karikatüristi. Köpeği ile birlikte eğlenceli bir insan. Aynı anda kaç kadını idare edebilirim formatından çıkıyor bir süre sonra. Anlıyoruz ki köpeğini yemek isteyen bünyeler etrafta olabilir. Ha Seong ve Na Young sayesinde bir süre sonra kariyerinde voleyi vururken gerçektende Ha Seon ile en çok ilgilenen kişidir. Part time çalışmanın avantajları işte. Tabii başındaki en büyük sorun askıntısı olan editörüdür. Tüm bunlar bir yana üçünün arasında en düşünceli ve akıllı olanı budur.

Na Hwang Kyung Tae : Dizinin salağı. Şaka şaka. Çok komik bir eleman bu ama bazen saflığı ve inatçılığı ile sinir bozucu olabiliyor. Yine de onsuz bir dizi düşünülemez. Ayak kokusu konusunda ekol, yumuşak kalpli bir polis ama ara ara annesinin kalbine indirecek diye korkmadım değil. Üçünün arasında en komiği.


Park Seo Yeon : Han Soo Hyun' un nişanlısı. Pek dominant teyze, her şeye müdahelelerinden hoşlanmadım gerçekten ama sonunda üzülmedim de değil hani. Yine de ayrı dünyaların insanlarıymışsınız lol

Jung Chan Young : Park Seo Yeon ile aynı kaderi paylaşan amca. Kader böyleymiş ayrıca şişko göbek diye kimseyi çağırma.

Ha Seon: Her şey Ha Seon için. Bu arada baby Ha Seon gerçekten tam bir şirine. Özellikle Kyung Tae ile yüzlerine salatalık bakımı yaptıkları karelerde bir harika.


*************************************************************************************

Ayrıca görüyoruz ki tuvalette golf alıştırması yapmak tehlikeli olabiliyor, konuşacak bir şey bulamayınca hava güzel diye ortaya sallamayın yağmur indirince çok pis bozulursunuz, kendinizi çöp konteynerına atmaya kalkmayın, sinirlendiniz diye kimsenin önünü kesmeye çalışmayın, elinizde patlayabilir.

Zaman zaman gidişatı tahmin edilebilir olsa da yine de oldukça keyifli bir dizi, oyuncularda işin hakkını vermişler. Yan karakterleri ile - anneler, babalar - (ayrıca hastanedeki doktor ve ekibine özellikle değinmek istiyorum ), kurgusu ile, çok eğlenceli olabilen sahneleri ile keyifle seyredilebilecek akıcı bir seri ortaya çıkmış. Duygusallık dozu da oldukça iyi ayarlanmış.

Son olarak ekliyorum; ben de geç gidebileceğim, erken çıkabileceğim işler istiyorum....

Bu da bonus olsun;



http://www.youtube.com/watch?v=5lXezsa4ZRo

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...