26 Nisan 2010 Pazartesi

Bleach: Fade to Black, I Call Your Name ( Kimi no Na wo Yobu)


Bu yazıyı atlamışım çok ilginç. Bu durumu izlerken geçirdiğim travmaya bağlıyorum.

Aylar aylar önce bu gezegende şu film çıksa da izlesek diye kavrulan bir insan vardı akabinde yüce bir insan filmi edindi ve birlikte izleyecekleri günü kararlaştırdılar. Çok heyecanlı ve şevkliydiler, Rukia üzerine olacağını öğrendikleri bu flmi beklemekteydiler ve sonunda o gün geldi çattı; gördüler ki hiç büyümüyorlar, hala cipsler havalarda uçuşuyor, sıvılar yer çekimine karşı koyarcasına havalarda uçuşuyordu....

İlk olarak şunu söyleyebilirim ki üç film arasında en beğendiğim film olma ünvanını ele geçirdi. Konu ve kurgu olarak, aksiyon olarak daha bütünleşik bir yapı sergilemiş. (cümleye bak :P) Tabii en azından benim sığ bakış açımdan bu ünvanı ele geçirmesinde bazı yan etkenler var ki onları şu anda buraya yazmıyorum ileri de yazacağım. Shiro Sagisu amcanın müzikleri için laf etmek haddime düşmez zaten genel anlamda bleach için ne mangasına ne mangakasına ne animesine ne fillerlarına saydıramıyorum - ama orihime' ye her halikarda saydırırım orası ayrı - çünkü belki ileride değinirim çok büyük bir maneviyatı vardır hayatımda.


hafiften spoiler içermeye meyillidir devamı....

Gelelim konuya. SS de çılgın taicho Mayuri Kurotsuchi laboratuvarındayken olaylar patlar ve ss bir saldırı altında kalır. Sonuç olarak Rukia kaçırılır ve shinigamilerin hafızaları ve anıları biraz eksilir. Ichigo bile bir anlığına Rukia yı unutur. Dayanamayıp SS e gelen Ichigoyu da kimse hatırlamaz yetmezmiş gibi tez yakalama emri yaşlı bunaktan gelir. Ichigo ve bahsettiklerini tek hatırlayan /anımsayan o da ruhuyla Renji olur. Klasik Soul Society' i işte. Daha da klasik olanı yaşlı bunak ve taichoların toplanıp Renji ve İchigo' yu çevirdiği an olur. Diyaloglar klasik; bunakça ve ezik ss diyalogu, arada tenzih ettiklerim var. İşte tam bu esnada başlayan düşman atağı esnasında gökyüzünden Uruhara Kisuke iner ki o an woowwwww çığlıkları eşliğinde korkunç fan girllere benzeyerek 5 yaşına döndüğümüz andır. Uruhara Kisuke' yi buradan tekrar saygıyla selamlayarak büyük bir varlıksın diyorum. Yoruichi' yi de unutmamaız lazım bayılıyorum kendisine. Kisuke, fazla ruhsallıktan beyinleri bulanmış SS kadrosuna sorunu kısaca anlatıp özetleyerek idrak seviyelerini yükselterek ufak krizie noktayı koymuş olur ve Renji ve Ichigo' yu Rukia ve onu kaçıranları bulmaya yollar.

Sonrasında zaten aksiyon sahneleri gelir ki ağzımız sulanarak izledik. Uruhara' nın bir sahnesi var ki gözümden yaşlar geldi zaten Benihime' yi ufakta olsa atraksiyonda görmek ıq mu 5 ten daha da aşağılara çekti. Onun dışında diğer taicholar , fuku taicholar görsel ama anlamsız bir ziyafet çekerken finalde de Ichigo ve Renji nihayete kavuşurlar. Tabii bu noktada Kisuke açıklamalarıyla yine aydınlatıcı olur. Çok rezil bir özet oldu biliyorum ama detaylı detaylı yazmaya üşendim.

Neyse laboratuvarda üretilen hollowlar zararlıdır.

Kardeşlerin hikayesini etkileyici buldum. - klişe olabilir belki ama ne yapayım- Mızraklı çocuk olayı da görsel anlamda etkileyiciydi.

Rukia ne insanmışsın diyorum başka da birşey yazmam. Kon' un Ichigo' ya ayar verdiği sahneye koptum ki Kon filmin starlarındandır.

İnsanlar arasında ki bağlar ve bunların en temel unsuru olan anılar üzerine yoğunlaşılmış filmde yine .

Asssolist kıvamında son anda ortaya çıkan ama ortamı darma duman eden Kenpachi bir candır Yachiru ile beraber.

Yamamoto çok güçlü olabilir ama bilge olmaktan çok uzaktır bence son kullanım tarihi geçeli çok olmuştur ve eziktir.


Sonuç olarak çok rezil bir özetimsi birşey oldu. Okumayın vakit kaybı!!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...