5 Haziran 2010 Cumartesi

CYBORG GIRL : Cyborg She


Öncelikle Park Chan-Wook' un "I'm A Cyborg, But That's OK"' i ile karıştırılmaması gereken 2008 Japon yapımı yönetmeni Kwak Jae-Young olan Haruka Ayase, Keisuke Koide gibi isimleri barındıran film. Nasıl bir film diye sorulacak olursa; zaman yolculuklarıyla bezeli zaman sarmalları içerisinde insan - cyborg ilişkilerini inceleyen, zaman boyutları içindeki insan ilişkileri ile süslenmiş, komedi öğeleri ile bezeli bilim kurgu romansı diyebilirim.

Spoiler Uyarısı ......

Üniversite öğencisi olan Jiro' nun yalnız hayatı, hayatına gelecekteki kendisi tarafından kendisine yaşayacağı bir kazadan koruması için gönderilen bir cyborg kadın ile değişir. Bu arada Haruka Ayase' nin Cyberdyne Model 103 modeli altında muhteşem göründüğünü söylemeliyim. Gelecekteki Jiro gelecekte yarattığı bu cyborgu Jiro' nun doğum gününde bir restorantta otururken saykoya vurmuş bir ofis elemanın açtığı ateş sonucu felçli bir yatalak olmasını engellemek için göndermiştir ki cyborg bunda başarılı olur. Zamanla bu ikisi iyi anlaşmaya başlar ve cyborg dişimiz Jiro' nun çevresinde de oldukça popüler olmaya başlar ve Jiro' nun hayatı güzelleşir. Şimdi yaptığı robot dansı ile bu sayborga hasta olmamak mümkün mü? Doğal olarak Jiro cyborga aşık olur ama ondan karşılık alamaz derken büyük Tokyo depremi yaşanır. Cyborg Jiro' yu korumakta başarılı olduysa da kendisi çok ağır darbeler alır vss...

Öncelikle bu film de Jiro kardeşimiz bize bir duruş göstermiştir. Nedir bu duruş?

Şimdi evinize bir cyborg geldi, yansıtıcı ile gelecekteki siz, şimdiki size cyborgu yaptığını bundan az bir süre önce yaşanan bir olayla yatağa makineler bağlı olduğunu, zaman yolculuğunun gerçek olduğunu, çok başarılı bir bilim adamı olacağınızı, karşınızdaki muhteşem üretimin sizin eseriniz olduğunu, çok büyük bir felaketin sizi beklediğini ama bir önceki olaydan kurtulduğunuz için zamanda kayma yaşanacağını ve sonunuzun ne olacağının belli olmadığını falan söyledi. Böyle bir durumda ilk sorulan sorunun cyborg a dönüp "seks yapabiliyor musun? " olma olasılığı nedir diye bir düşünün derim. Örneklem kümesi 1 ise sonuç %100 oluyor.

Bunun dışında da oldukça eğlenceli sahneleri barındıran filmde bazı sahneler oldukça etkili bence. Sanırım bunun nedeni hemen hemen herkesin bir zamanlar/ çocukluğunda düşündükleri ve hissettiklerini göstermesi ve o masumiyete bir anlıkta olsa döndürmeyi başarmasından kaynaklanıyor. Tokyo depremi olayı ise ayrıca korkunç.

Filmde bir karaktere daha değinmek istiyorum ki o da filmin eğlence öğelerinden bir tanesi olan Jiro' nun tebeşir ile öğrenci vurma konusunda uzman olan çatlak hocasıdır. Filmi izlerseniz bu elemanı çok seveceksiniz.

Kısa ve öz olarak hoş bir film...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...