27 Şubat 2011 Pazar

BLEACH: ichimaru Gin






*** Bu yazı zaman zaman spoiler içerme potansiyeline sahiptir, hele sonlara doğru çok pis içeriyor olabilir ***

Bleach serisinde en sevdiğim karakterlerden biri olan Ichimaru Gin' in durumundan Kubo Tite' yi sorumlu tutuyorum. Neyse bodozlama girmeden önce sakince başlayayım yazıya.


3. bölük temalı bleach kapanışı. Parça Younha// Houki Boshi


Bu da aynı parçanın tamamı




Soul Society' nin 13 kaptanından bir tanesi olan Ichimaru Gin bitmek tükenmek bilmeyen neşesi, sürekli gülen yüzü, kısık gözleri, konuşma tavrı, olaylara yaklaşımı ve hiçbir zaman belli olmayan yöneylemleriyle kaptanlar içinde en sevdiğim karakterlerden biriydi. Bunu daha sonra ss e ihanet ederek Aizen ile birlikte SS' den ayrılması ve Aizen' in sağ kolu olması da değiştiremedi ki ayrılışı esnasında yanlış hatırlamıyorsam Rangiku' dan özür dilemiş ve izleyenin kalbini yaralamıştır.


Bleach Beat Collection için Rangiku&Gin // Fuyu No Hanabi




Espritüel yapısı, görünmeyen gözleri, kılıcının pek görünmemesine rağmen SS ve civarında var olan en güçlü shinigamilerden olduğu da hissedilmektedir ki ilk bölümlerde Kenpachi' yi paket yapmışlığı vardır.


Neşeli ve serseri görünümüne rağmen aynı zamanda oldukça karizmatikte bir shinigamidir bana kalırsa kendisi.


Soul Society arc ta İchigo' nun ilk karşılaştığı kaptanlardan bir tanesidir ki İchigo ve tayfasına sadece ufak bir bye bye çekmiş elini diğerleri gibi kana bulamamıştır.


Daha sonradan öğreniriz ki kendisi akademiyi 1 senede bitiren bir dahidir ve ufaklığından itibaren Aizen ' in ki Aizen henüz o sıralar daha Shinji nin yardımcı kaptanıdır himayesi altındadır ancak daha sonra tekrar öğreniriz ki bunu amacı doğrultusunda kendi tercih etmiştir. Bu arkadaş kimseyi sallamaz hatta Aizen' i bile sallamaz öyle Aizen' in yanında Aizen' e laf sokmak falan kolay iş değildir, korkmaz tırsmaz.



İlerleyen bölümlerde gözlerini görür mutlu oluruz ki gözleri güzeldir. Rangiku nun çocukluk arkadaşıdır :))



Ne yazık ki bu muhteşem karakterin bankaisini vs... ömrünün sonuna yaklaştığında görürüz kendisi gibi hızlı ve atiktir. Kimsenin beceremediği şeyi bir anda Aizen' i keserek süper cool bir tavır ile halletmiştir ki en azından bir süre öyle sanırız. Ah ulan Kubo Tite alacağın olsun.


Ne yazık ki 308. bölümde sevenlerini üzer ve mangaka tarafından bu harika karakter bir güzel harcanır. Ölürken söylediği sözler ile insanı göz yaşlarına boğar. Rangiku' ya kıyamadığını bilirdik ama aslında hayatını bunun için harcadığını öğrenmek insanı daha da üzer... Böylesine de gönül insanıdır İchimaru Gin.


307-308-309 u izlemeyenler için ağırdır uzak durun.

Onun dışında şu sahnelerde hislenmeyen var mı?





Gin' e kalkan eller kırılsın. Ölümünden önceki tavırları, İchigo ile kapışması esnasında yiğenim hele bir soluklanıp manzarayı izleyelim davranışlarıyla daha da büyük sempati yaratmış, İchigo' ya zarar vermeden kendisini iyice gaza getirmiştir. Ah ulan İchimaru sen bile umutlarını İchigo ya yasladın ya....


Kendinden beklenmeyecek ya da beklenecek mi demeyelim çünkü söz konusu kişi önceden tahmin edilemeyen ve bu nedenle etrafındakiler üzerinde huzursuzluk yaratan İchimaru Gin, Rangiku' dan özür dilediği için mutlu olduğunu dile getirmiş ve izleyene bir üzüntü darbesi daha vurmuştur.


Ne yapacağı önceden kestirilemeyen bu zeki, dili sivri, umursamaz görünümlü fakat pek bir yetenekli Gin' i Aizen bile zaman zaman takdir etmektedir ki o son salınımı yapamasaydı Gin Aizen' i silmiş olacaktı. Ne yazık ki buna izin vermediler Matsumoto' nun ciğerini dağladılar, bizi üzdüler.

Tousen neyse de ah ulan Gin niye gittin? Daha karpuz kesecektik.... diye saçmalamadan önce konuyu değiştiriyorum.


Aynı zamanda animede bölüm sonlarında Arrancar tanıtımlarını da yapan Gin, esprileri ile ortamı koparmayı başarmaktaydı ki kendisine son derece yakışan bir programdı... Sayesinde pek çok gerekli bilgiyi öğrenmiş olduk.


Bleach Beat Collection için Ichimaru Gin' in de seeiyusu parça seslendirmiş ki Gin' i sevilir kılan özelliklerden bir taneside seslendirmesidir. Seeiyusu Kōji Yusa' dır.


Bleach Beat Collection için Koji Yusa' nın diğer parçası. Hyouri, bayılıyorum buna...


Ichimaru Gin geri dööönnnnn.....


************************************************************************************









Bleach' in 3. açılış parçası. HIGH and MIGHTY COLOR// ichirin no hana

Bana kalırsa efsanevi açılışlardan biridir bu seri içinde yer alan. Kullanıldığı bölümler, jeneriği ve tabii ki parçanın güzelliği nedeniyle





Canlı performansı;

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tawanna yazın çok güzel olmuş, ichimaru bleach fanlarınca pek haz edilmesede seviyorum adamı, duruşu farklı bi kere :)

Tawannanna dedi ki...

teşekkür ederim :) bleach fanlarının genelini bilemiyorum ama ichimaru gin' i sevmemek bana kalırsa mümkün değil :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...