28 Mart 2011 Pazartesi

DEVIL BESIDE YOU: The Devil Does Exists



Orijinali Mitsuba Takanashi' nin Akuma de Souro adlı mangasına dayanan 20 bölümlük Tayvan yapımı, manganın güzelliğinin de etkisiyle keyifle izlenen bir dizi.

Biraz eski denilebilecek bir yapım aslında 2005 yapımı ama geç olsun güç olmasın :P

Mike He ve Rainie' nin de yeraldığı kadrosu şu şekilde genel hatlarıyla;


Mike He: Jiang Meng

Rainie Yang: Qi Yue

Kingone Wang: Sang Yuan Yi

Ivy Fan Xiao Fan: Xin Li Xiang

Tsai Pei Lin: Qing Zi

Figaro Ceng Shao Zong: Yuan Chuan Rang


Annesi ile birlikte yaşayan hafif salak Qi Yue üniversite de sınıf arkadaşı olan – ki kendisi aynı zamanda basketbol takımının kaptanıdır – Yuan Yi' ye feci halde yazmaktadır. Sonunda arkadaşlarının da etkisiyle elemana aşkını itiraf etmek için aşk mektubunu vermeye karar verir ki hafif salak olduğu için bunu beceremez ve mektubu yanlışlıkla okulun en belalı tipi olarak bilinen aynı zamanda okul müdürünün oğlu Jiang Meng diğer adıyla Ahmon' a verir ve böylelikle kendisi için kabus dolu günler başlar çünkü Ahmon mektubu Qi Yue 'yi tehdit amaçlı kullanacağını açıklar. Bu arada Yuan Yi ile de aralarında bir yakınlaşma olur fakat Ahmon' un baskıları neticesiyle Ahmon ile de sıklıkla görüşmek zorunda kalır. Ahmon da her ne kadar belalı bir tip olsa da eli yüzü düzgün bir genç olduğu için fan kitlesi büyüktür ve en başta da Li Xiang bulunmaktadır ki bu sayede Qi Yue kendisine bir düşman kazanmış olur. Esas bomba haberi ise sonradan öğrenir ki aslında Qi Yue' ye hayatı dar eden ve kendine aşık etmeye çalışan Ahmon, Qi Yue' nin kendisinden daha sakar ve daha saf olan annesinin yıllar sonra aşık olup evlenmeye karar verdiği kişinin yani okul müdürünün oğludur. Hikaye böyece ilerlemeye devam eder. Özellikle ilk 10 bölümü çeşitli süprizlerle dolu, oldukça akcı ilerleyen bir yapım bana kalırsa. Zaman zaman oldukça eğlenceli bir hal almakta. Manganında etkisiyle hafif klişe yanları bulunmakta mesela esas oğlan Jiang Meng' in elinden her türlü iş gelmekte. Bir tanesini de yapama değil mi ama yok...


Dizinin en eğlendirici karakterlerinden ikisi tencere kapak misali birbirlerini bulmuş olan anne ile baba, zaman zaman feci eğlenceli ve kafa tipler olabilme potansiyeline sahipler. Seriye sonradan dahil olan bazı karakterlerde hem estetik hem de eğlendiricilik konusunda fena değiller :))



Bunun dışında çok iyi çekilmiş bir dizi midir bilemeyeceğim. Kendini zevkle izleten bir yapım olmasının yanında bazı çekim hataları da ayrı bir eğlence sağlayabilmekte ama onlara çok takılmaya gerek yok.



Seriyi izlerken gözüme iki nokta fena şekilde çarptı söylemezsem içimde kalacak. Bunlradan bir tanesi Qi Yue ' nin bıyıkları... Doğallık namına yaptılar sanırım :P Bir diğeri ise Ahmon kardeşimizin saçlarında çoğu zaman izleyenlere kendilerini gösteren siyah saç tokaları... Her seferinde gözümü almayı başardılar. Ahmon dan ziyade kendilerini izledim.

spoilerımsı


Seri hızlı ve sürprizlerle devam ederken, ortalarda giren karakterler de çoğu zaman ortama aksiyon getiriyor. Belirli bir noktadan sonra beklenildiği şekilde devam ediyor ama bu da izlememek için bir neden oluşturmuyor. Bu karakterlerfen bir tanesi Ah rang...Sevimli çocuk... Bir diğeri ise Meidi ancak bu karakterin herkese ata şeker veririmiş gibi çikolata uzatması bir süre sonra sinir bozuklupu yarattı bende.


Zaman zaman oldukça eğlenceli olan seride bir an var ki tümüyle kopup gidiyor ki o da babanın "eğer bebek kız olursa onu Ahrang' tan kesinlikle uzak tutmalıyız" dediği bölüm ki kendisi olaya son noktayı bu sözleriyle koymayı başarıyor



Yida Huang/ Chou Nan Ren : Klibin dizi ile alakası yok...




İlgimi çeken bir nokta ise açılış ve kapanış parçalarının oldukça hoş olması. Kapanış parçası Rainie' nin "Ai Mei' yi güzel olmakla birlikte açılış parçası olan Yida Huang' ın "Chou Nan Ren"' i ni çok beğendim.


Rainie / Ai Mei : Diziden görüntüler eşliğinde...



Vakti olanlara tavsiye edeceğim bir dizi....

Mangasını da okunacaklar listesine aldım bile...


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...