8 Mart 2011 Salı

Kuragehime: Jellyfish Princess




Aslı 2008 de yayınlanmaya başlayan Akiko Higashimura' nın elinden çıkma bir manga olan 11 bölümlük bu anime serisi hakkında yazacaklarım genelde olduğu gibi mangasını okumamamdan kaynaklacağı üzere tamamen anime odaklı olacak...

merkezinde otakuların ve otaku yaşam stilinin yer aldığı bu 11 bölümlük anime gayet eğlenceli, esprili ve bana kalırsa hem sade hem de samimi. Amamizukan apartmanında kendi gibi kadın otakularla birlikte yaşayan, küçüklüğünden annesinden kalma anıların ve bağlı olarak denizanalarınının hayatını şekillendirdiği Tsukimi 'nin son zamanlarda cross dresserlığa sarmış stil ve moda uzmanı Kuranosuke ile yollarınının bir şekilde kesişmesinden sonraki bir kısım süreyi alan seride bu iki zıt (ki bu arada tsukiminin yaşadığı apartmanda ikamet eden diğer otakuların aldığı karara göre apartmana erkek girmesi ölümle sonuçlanacak bir suçtur ) yaşam tarzının karşılaşmasının yanında ara bölümlerde ortaya çıkan ve otaku hayatı hakkında değerli bilgileri seyirci ile paylaşan denizanası clara, kadınlardan o yaşına kadar uzak durmuş shu ve erkek avcısı diye nitelendirilebilecek shoko nun da varlığı seriyi daha da eğlenceli kılmakta.


Tarz insanlar kendileriyle ieltişim kurduklarında taş kesilen otakular, afro hastası modeller, denizanaları, yeğenleriyle yüz göz olmayı seven bakan vs... tam evlere şenlik ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için kesinlikle ideal.




Karakterler stilize olmasına rağmen yaratılan atmosferle birlikte oldukça gerçekçi sayılabilir. Hepsi tatlı hepsi eğlenceli. sister hood içinde en sinir bozucu olan bana kalırsa Mayayama olmakla birlikte üç krallık hastası olması nedeniyle altan alta ayrıca sempatimi kazanmayı başarmıştır kendisi.

Açılış parçası olan Chatmonchy' nin "Koko Dake no Hanashi" ni tahammül edilemez bulsam da o güzelim jeneriği için dinlenenip izlenebilir bana kalırsa. Kapanış parçası Sambomaster' ın "Kimi no Kirei ni Kizuite Okure" si kesinlikle dinlenilesi...



Uzun sözün kısası kesinlikle izlenmesi gerekenler arasında yer alan bir seri...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...