8 Nisan 2011 Cuma

TOGETHER (MARS): Ai Jiu Zhai Yi Qi

12 bölümlük keyifli bir Tayvan dizisi olmaktadır kendisi. Aynı zamanda "Superstar Express" olarakta biliniyor. Aslına bakılırsa hafif, insanı yormayan konusu ve nasıl sonlanacağını bilmenize rağmen sevimli atmosferi ile kendini izlettiriyor.


Oyuncu kadrosunun küçük bir kısmı şu şekilde;


Rainie Yang: Chen Momo

Jiro Wang: Zhuang Jun Nan (Mars)

George Hu: Wei Jia Sen

Tiffany Xu : Yan Shi Jia


Bu isimlerden üzerinde durmak istediğim kişi Jiro Wang. Fahreneit adlı Tayvanlı grubun bir üyesi kendisi ki bu Fahrenheit mevzusu hakkında ileride daha detaylı olarak durmayı planlıyorum. Mesela bu grubun bir diğer üyesi de Donnie yen ve Zhao Wei' nin yer aldığı "14 blades" de ( ki bu filme de ayrı bir yazı lazım) çöl kartalı ya da yargıç olarak karşımıza çıkan Wu Chun. Neyse efendim eh işte Fahreneit ın elemanlarından biri olunca dizide doğal olarak fahrenet ın parçaları da dizide izleyene eşlik ediveriyor.


( Dayanamadım aslında bunu eklemeyecektim ama vazgeçtim bu nedenle Fahrenheit (飛輪海)' dan da kısaca bahsedeyim...

Efendim Tayvanlı olan bu grup yaklaşık 2005 den beri varlığını sürdüren 4 kişiden oluşan bir grup. Grup üyeleri şu şekilde;

Jiro Wang

Wu Chun

Aaron Yan

Calvin Chen

Tayvan ve Çin' de kendi alanlarında oldukça bilinen bir grup. Bu alan için normal olacak şekilde Japonca çalışmalarında bulunmakta )

Dizinin kapanış parçası olan Momo /Fahrenheit



Bu da Jiro Wang yorumu ( Fahrenheit yorumu da güzel ama bunu daha çok beğeniyorum ben ama aşağıdaki video diziden, uyarayım baştan)





Alternatif olarak verdiğim ismi süperstarlar da düşer hatta yerde sekebilir olan dizinin konusu aşağı yukarı şu şekilde;

Mars ülkesinin hızlı yükselen yetenekli süperstarlarından bir tanesidir. Kişisel yaşamında yani sahnede olmadığı zamanlarda arka tarafı göğe yükselmiş, dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen ve fanlarının sevgisi nedeniyle başı dönmüş bir şahsiyettir ancak tüm bu gıcık yanlarına rağmen kötü niyet taşımayan biridir fakat bu fevri ve başınabuyruk halleri menejeri Yi Zhi' nin çabalarına rağmen başına dertler açar ve medyanın yanlış ve saptırıcı yorumları ve haberleri nedeniyle popüleritisini kaybeder anlaşmaları iptal edilir ve şirketi kendisini kızağa alır ve bu boş zamanlarında bir işe yarasın diye üniversiteye gönderir. Aslında taşınılan kaygı daha çok ayak altında dolaşmasındır. Buna bağlı olarak şirket bu elemanı pazarlamaktan vazgeçtiği için kendine tahsis edilen evi de elinden alır ve bu evi yeni yatırımları olan Ben' e verir. Ben de oldukça gıcık bir eleman olmakta ve bunu kendi üst dönemi olan Mars' a çeşitli pislikler yaparak bol bol göstermektedir ki bu durumda en çok arada kalan kişi eskiden Mars' ın ancak şimdi Ben' in menejeri olmak durumunda kalan Yi Zhi' dir. Yi Zhi Mars' a kıyağını çeker ve Mars' a son anda kalabileceği bir ev ayarlar. Bu ev Mars' ın okulda sınıf arkadaşı olan otaku ve asosyal, bir kişi dışında hiç arkadaşı olmayan Chen Momo' nun evidir. Tabii ki kira kontratı Yi Zhi ve Momo' nun pervasız, süsüne püsüne düşkün, patavatsız ablası arasında imzalandığından okulda birbirlerine gıcık olan bu ikisinin ev arkadaşı olduklarını anlamaları biraz zaman alır. Böylece abla, kardeş ve Mars aynı evde yaşamaya başlarlar. Gel zaman git zaman Mars ve Momo tüm dalaşmalarına rağmen birbirleriyle daha normal bir iletişim kurmaya başlarlar. Ablanın başlarına getirdiği belalar, Mars' ın içine düştüğü bazen komik bazen zor bazen aşağılayıcı durumlar bu iletişime yol açar. Hayatlarına bir de Momo' nun tek dostu olan iyi bir yüzücü ama düşük Iq sahibi Jia Sen girince olaylar bir şekilde devam eder...sonra da sonlanır :))


Dizinin ilk bölümünde Momo zaten gönülleri kazanıyor şöyle ki; Chen Momo Prens Kashaba adlı bir manganın hastasıdır ve mangayı çocukluğundan itibaren elinden hiç düşürmemiştir. Prens Kashaba' ya aşıktır ve ilk bölümde onu şehrin öteki ucundaki bir sinemadan boyundan büyük bir kartondan Kashaba posterini sırtlayıp kaçırırken görürüz ve benim için iş o noktada biter. Momo Prens Kashaba' nın tüm sözlerini ezbere bilmektedir ve ara sıra odasında ki Kashaba ve Kashabacıklarla iletişime geçerek konuşabilme yetisine sahiptir.


Ablası ise kardeşinin tam tersi özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Hayata, dedikoduya, magazine, paraya, alışverişe bağımlı, sosyal ama hafif salakça bir kızcağız. Dizide hayat ona güzel sanki :))


Jia Sen iyidir hoştur bazen tam bir komedidir ama ara sıra oldukça sinir bozucu olabilme kapasitesine sahiptir bir de o lolipopları yemek hiç yakışmıyor. Aklıma takılan soru şu ki Jia Sen! in iq olarak yaşıtlarından geri olduğunu biliyoruz ama sanki bana takım arkadaşları ondan daha kötü seviyedeymiş gibi geldi diziyi izlerken.


Mars önceleri başına gelenleri tam anlayamamış, gerizekalı, ego patlaması yaşayan, sevimsiz ve yapay bir kişilik taşımaktayken ilerleyen zamanlarda karakter gelişimine bağlı olarak evrimini tamamlamış bir insana geçiş yapabilmesiyle takdirleri kazanmakta.


Dizide daha pek çok karakter bulunmakta bir Tony Ge olsun, Jia Sen' in annesi falan hepsi misyon insanı ama saçlarını yolmak istediğim bir grup var ki onlarda Mars' ın sınıf arkadaşı olan Mars fanı şu dörtlü, tam anlamıyla "fan"' ın tanımları – olumsuz yönde olaraktan - Ivy ise olgunluğuyla sempati toplamadı desem yalan olur. Bir de Yi Zhi var tabii, R2D2 gibi adam. Onun işi de zor. Aslında seri hafiften eğlence endüstrisine ve akabinde deli fanlara yaptığı göndermelerle de koparıyor.


Jade Liu- Yi Ge Ren Jiu Hao bu parçayı çok sevdim ben...



Dizinin en hoşlandığım noktalarından bir tanesi aslında bu Prens Kashaba ve Küçük Balık mevzusu. Başka bir gezegenden dünyaya gelen ve burada Küçük Balıkla tanışan prensin kendi gezegenini kurtarma çalışmaları... - zaten dizinin genel akışıyla da bağlantılı - Küçük bir kızın ona olan aşkı, silik bir karakter olmasından mütevellit huzuru bu hikayede ve Prens Kashaba' da bulması ve onu idealleştirmesi falan hoş bir tanımlama. Benzer şekilde küçüklüğünde arkadaşları tarafından dışlanan Jia Sen' in tek dostu olarak küçük Momo' yu görmesi ve tüm hayatını onun etrafında şekillendirmesi ve başka arakadaşlara ihtiyaç duymaması gibi... Böyle birkaç dikkat çekici noktaya sahip ancak hikayesi ve tarzı nedeniyle bunlar öyle çok derinlemesine ya da felsefi noktalar değil ancak izleyende ufak bir tat bırakma başarısına sahipler.

açılış parçası Fahreneit Yue Lai Yue Ai



Gerçi finalde ufak bir çozutukluğu var ama görmezden geliyorum, haifi ve keyifli bir seri izlemek isteyenlere tavsiye edebileceğim bir dizi. Bir de müzikleri güzel :))


Bu da dizinin parçalarından bir bonus olarak Tank/ Quan Shi Jie Dou Ting Dian



2 yorum:

Janoomma dedi ki...

Kısa süre önce tesadüfen Love Buffet'ı izledikten sonra yaptığım ufak bir Fahrenheit araştırması sonucu izlediğim ilk Jiro dizisiydi bu. Gerçekten çok beğenerek izledim. Eğlenceli, basit ama doyurucu... Ayrıca Jiro faktörü de var ^^
Bu tip dizileri seven herkese tavsiye ediyorum yani :)

Tawannanna dedi ki...

merhaba, yorum için teşekkürler. tesadüf o ki benim de fahrenheit ile tanıştıktan kısa bir süre izlediğim dizi idi hatta mars/jiro' nun fahreneit/ jiro olduğunu anlamam biraz vakit aldı :) dizi hakkındaki yorumlara kesinlikle katılıyorum... ne salya sümük ağır dram ne de cıvık komedi... dozunda sayılabilecek doğal bir akış... fahrenheit ve jiro mevzusu apayrı bir konu tabii :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...