25 Haziran 2011 Cumartesi

NARUTO SHIPPUUDEN: Fillerların Olmadığı bir Naruto Dünülebilir mi?

Cevabım - anime bazında olmak kaydıyla doğal olarak - hayır! Düşünmesi bile insanın başka bir boyuta yelken açmasına sebep olabilir.


Naruto Shippuden maceramız bir yapışkanlığa dönüşmüş biçimde devam ederken tabii ki gereksiz fillerları atlamadım. Hepsini özenle izledim. Pain' in Konoha'yı tek başına harcayışının ardından doğal olarak hemen fillerları yapıştırdılar ki aksini beklemiyordum zaten. İşte burada bu fillerlara değineceğim ki şahsi yorumlarımı iletmek istemiyorum zira sinirden kendimi balkondan aşağı mı atsam yoksa hönkürerek gülsem mi karar veremedim. Bu fillerların hepsi eskiye dönük, velet halleri ve geçmişte yaşananlar. Herkes bir şekilde geçmişi hatırlıyor işte. Önce hoşgörüyle yaklaştığım bu bölümler işin suyunu çıkararak insanın sabrını zorlamakta gecikmiyorlar doğal olarak...


Bu arada bu fillerlar esnasında ya da bir önceki filler demetinde bir bölümde şu güzel parçaya tekrar yer verilerek mest edildiğimi ekleyeyim hakkını yemeyeyim ki bu parça Naruto OST içinde favorilerimdendir.



176-177-178 Iruka' yı görmek güzel. Naruto' nun öğretmeni olma yolunda verdiği acı dolu mücadelenin öyküsü. Arada çıkan Kakashi ve Naruto ve diğerlerinin velet halleri ile birlikte hoş bir nostalji. Naruto' nun tekrar ne kadar süzme saf olduğu gözümüze sokuluyor. 178 de Shikamaru Kakashi' ye verdiği” yabancılarla konuşmama izin yok” cevabı ile yine kopartıyor. Ayrıca Shikamaru' nun ne yüce gönüllü olduğunu da bu üç bölüm içerisinde tekrar anlıyoruz.


179- Danzo ve yaşlı embesiller boy gösteriyor. Shikaku' nun enfes hamlesi ve.... neyse... Kakashi' nin üçünün senseisi olması ve gizlice bu üçlüyü nasıl izlediği.. yine hoş bir nostalji dedik izledik.


180 – Naruto serisinin o güzelim 17-18-19. bölümlerinden kalma (bölümleri yanlış hatırlamıyorumdur umarım) hani şu Zabuzalı falan yadigar olan Inari ve dedesinin Konoha'ya yardıma gelişleri ve maziyi hatırlamaları. Bir de şu Yamato' ya bu kadar yüklenmeyin yahu...


181- Yine geçmişte 7. takımın başından geçen bir öykü. İntikam için yollarda sürünmek zorunda kalan bir adam ve rakibi ve bu adamcağıza ders vermeye çalışan Naruto. En iyi yardımcı oyuncu ödülü devekuşuna gidiyor.


182- Gaara için izlenir. Gaara' nın sıradan insan günlerinde 7. takım ile çıktığı görevin hikayesi... Acıların çocuğu Gaara... Şeker ye!! Bu arada Gaara' yı el altından öldürmeye çalışan derin Sand devletini kınıyorum


183- Aşk acısını dindirebilmek için kendini yemeğe veren Naruto' yu Tsunade emriyle kovalayan sağlık ekiplerinin verdiği mücadele.. Chakra virüsü taşıdığı düşünülen Naruto' yu karantinaya alabilmek Tsunadenin yegane amacı...


184- Neji, Ten Ten ve Naruto' nun küçükken çıktıkları bir görev öyküsü. Yine diğerleri gibi gereksiz bir filler ancak Ten Ten i iş başında görebilmek için izlenebilir.


185- Bu bölümde ağlasam mı gülsem mi bilemedim. İsyankar ruhlu devekuşu Conrad' ın geçmişe dönük hikayesi. Shinobi devekuşu, Shinobi kanguru ve shinobi antiloba karşı Naruto ve ekibi. Ağlamak istiyorum ancak devekuşunun özgürlük nutku bambaşka... Valla devekuşu Kage Bunshin bile yapıyor...


186- Naruto' nun Chuunin sınavlarında sakatlanan Lee' nin Gai Sensei tarafından hazırlanan son ilacını öküzce içtikten sonra yaşadığı pişmanlığa istinaden ilaç için gerekli görülen otları bulma azminin hikayesi...


187- 188 - Naruto ve Jiraiya' nın eğitim için çıktıkları yolculukta başlarından geçen bir öykü. Jiraiya için izlenebilir.


189- Narutooo sana geliyorum dediğim bölümlerden biri. Naruto, Sakura ve Sasuke' nin yer altı kedi dünyasının Big Boss' u koca kedinin pati baskısının peşine düşmelerinin hikayesi. Nyaa diye bitirilen konuşmalar, kedi kulakları vs... Bölümün sonunu da Itachi' ye bağladılar ya diyebilecek lafım kalmadı.


190- Direncim azalıyor... Eternal Genin ve Naruto' nun hikayesi...


191 – Bu bölüm hakkında yorum yapmayacağım. Bölümün İngilizce adı Kakashi Love Song. Yalnız diğerleriyle birlikte merakına yenilip Kakashi' yi takip eden Sasuke' ye yarıldım


192- Neji' nin Chuunin sınavından sonra Orochimaru istilası esnasında kaçırılan Hinata' yı kurtarma hikayesi.


193- Konoha nın derin devletine sızmaya çalışan genç ve başarılı bir shinobinin öldürmeye çalıştığı Anbu timindeki adam ve Naruto nun hikayesi.


194- Görev esnasında birer elleri birbirine yapışan Sauke ve Naruto' nun romantik dakikaları...


195- Kakashi ve Asuma nın ekiplerinin 40 Haramiler esintili soyguncuları dize getirişlerinin hikayesi...


196- Sinir bozucu bir kız çocuğu ve bunu korumak zorunda kalan Naruto ve Sakura nın hikayesi. Kız Sasuke fanatiği bu arada.


Bu arada Nico Touches The Wall' ın açılış parçası olarak kullanılan Diver'ını pek beğendim.



Kage Bunshin den sonra ikinci favorimin de Kuchiyose No Jutsu olduğuna karar verdim. Söylemesi çok eğlenceli. Hayat ne güzel olurdu Kuchiyose No Jutsu desek bir köpek çağırsak o bize terliklerimizi getirse sonra bir yılan çağırsak televizyonu kapatsa, başka bir şey çağırsak markete gidip alış veriş yapıp getirse, ahh ahhhh.


Hero's Come Back e nasıl yapışmışlığım varsa kapanış parçaları içinde Matchy With Question?' ın şu parçasına takılıp kalmışlığım vardır.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...