13 Ağustos 2011 Cumartesi

ATTACK ON THE PIN-UP BOYS: Super Junior ve Kim Kimdir Sorunu...



Şöyle izleyecek gereksiz ama zaman geçirmeye yarayacak bir film ararken dank diye karşıma çıktı bu film. Doğruyu söylemek gerekirse filmde yer alan oyuncuların Super Junior üyeleri olduğunu anlamam ancak film bittikten sonra oldu hem de filmde gerçek adları kullanılmasına rağmen! Film bittikten sonra bu film nedir diye aranırken Super Junior filmi olduğunu görüp ufak bir aydınlanma yaşadım. Super Junior' ı bilmediğimden, sevmediğim ya da tanımadığımdan değil... Yüzleri seçmekte sıkıntım olduğundan... Vardır geçmişimde de böyle vakalar, yüz hafızam çok zayıftır. Zamanın da sinemada Vertical Limit' i izleyip ertesi gün birlikte izlediğim arkadaşa " ya filmde oynayan çocuk Chris O'Donnell mıydı?" diye sorarak arkadaşı intihara sürükleyişim sadece mazinin eskimiş sayfalarında yer alan küçük bir anıdır ki gerçek hayatta gerçek insanlarla yaşanmış hikayelerim çok daha acı vericidir...

Neyse amaçsız, dertsiz tasasız birşeyler izleme isteğime ziyadesiyle cevap verdi bu düz kontak saçmalamış, geyiğe vurmuş bir nevi fan service amaçlı film.
Aslında bu saçmalayışının altında filmi eğlenceli kılan faktörlerden ilki kendiyle kafa buluyor oluşu diğeri ise medya ve popülerite anlayışına geyik paketi içinde yaptığı göndermedir.



Herşey üç lisenin en popüler elemanlarının suratlarına her ay ayrı gecenin bir yarısı bir tutam pislik atılması ve bu popüler çocuklara yapılan saldırının popüleriteye tapan lise öğrencileri arasındaki en önemli konu olmasıyla başlar. Filmin başındaki lise hayatının tanımlanması ise hem süper geyik hem de oldukça gerçekçidir. Hepimiz bir taraflarımızı günde 7 saat oturarak itinayla büyütmedik mi?
Başka bir lisenin sıradan ama sorgulayıcı ve bu lise hayatından ziyadesiyle soğumuş olan blog sahibi öğrencisi olan Kibum bloğunda bir sonraki kurbanın kendi teoremlerine dayanarak kendi lisesinin üç popüler oğlanı olan öğrenci başkanı Choi Si-Won, judo takımı kaptanı Kangin ya da dansçı Kim Hee - Chul' dan biri olacağını yazınca son olayların neticesinde bloğu daha da hit almaya başlar. İşin acı yanı bu üçünün o pisliği suratlarına yiyebilmek için verdiği amansız mücadeledir sanırım. Hatta bu uğurda Force Grip gücüne sahip olan Choi Si-Won karizmayı ufaktan çizdirir.

Velhasıl olaylar gelişir, neticelenir. Bu uğurda ortaya eğlencelik, ortaya karışık saçmalamış, geyik, fanları mutlu etmek için yapılmış ticari amaçlı bir film çıkmış olur. Bana kalırsa keyifli olmuş o anki ruh halimi ziyadesiyle karşılamış oldu.

Ancak filmin sonundaki o dans ve şarkı sahnesi nedeniyle kendimi balkondan atmaya kalkıştım. High School Musical adlı 6 yaş kitlesine hitap eden filmin sonundakinden daha beter öyle diyeyim. Her ne kadar bu sahneyi Super Junior' a yakıştıramamış olsam da Super Junior eğlendirdiniz beni, sizin siz olduğunu o an bilmesem de :)

2 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Bir itirafta benden geliyor. Ben Suju'dan bihaber izlemiştim bu filmi. Çokta eğlendim ^^ Gırgır modu düşmeden izlenebilecek bir çerezlik.

Tawannanna dedi ki...

tam geyik, eğlenceli ve sevimli ama finalde ki toplu dans sahnesi hariç. intihara sürükler adamı :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...