15 Ekim 2011 Cumartesi

SECRET REUNION: UI HYEONG JE...



Blood Brothers adıyla da bilinen 2010 yapımı bana kalırsa başarılı bir Jang Hun filmi. Güney Kore' de çok ilgi görmüş bu film. Bunun önemli nedenlerinden biri filmde Song Kang-Ho' nun yer alıyor olması. Yanında da bir adet Kang Don Wong.

Kısaca konuya değinmek gerekirse Kuzey Kore ajanı olan Ji Won Seoul' de üstüyle birlikte suikast düzenlerken öldürmesi gereken kişileri öldüremeyince başı derde girer. Bu esnada NIS ajanı olan Lee Han-gyu ile de yolları keşisir. Suikastın üçüncü adamı olan diğer K. Koreli ise kayıplara karışır. Kısacası herkesin kaybettiği bir olay yaşanır. 6 yıl sonra ülkesine geri dönemeyip Güney Kore' de kalmak ve gizli bir şekilde yaşamını sürdürmek zorunda kalan Ji Won ile bu olayda meslektaşlarının ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle işinden atılan bunun üzerine koreli erkeklerle vize almak için evlenip daha sonra evden kaçan ağırlıklı Vietnamlı kadınları müşterilerinin isteği üzerine bulup evlerine geri getiren ufak bir şirket kuran Lee Han- Gyu nun yolları tekrar kesişir. Her ikisi de çeşitli sebeplerden birbirini tanımıyor ayağı yaparak birlikte çalışmaya başlar.




Filmde aksiyon, dram komedi herşey yerli yerinde.Song Kang Ho için zaten söylenebilecek bir şey yok her rolün altından kalkabiliyor. Kang Dong Won da iyi performansla son derece uyumlu olarak eşlik etmiş kendisine. Hal böyle olunca film daha bir keyifli olmuş. Arada ortaya çıkan ve kırıp geçiren Koh Cheung Seok da tuzu biberi olmuş. Sonunda hafiften cıvır gibi olsa da bence kendi atmosferine pekte ters bir durum olmamış bu nedenle filmin güzelliğini etkilemiyor.

Şimdi işin içine Kuzey Kore de girdiği için insan bir an bekliyor politik bir yorumama mı gidilecek diye ama filmin ve yönetmenin böyle bir amacı yok. Filmi politikadan ziyade karakterleri üzerine yoğunlaştırmış. Pek çok konuya hafiften değiniyor ancak gidişatı dağıtmıyor ve ilgisini iki karakter ve onların durumlarından ayırmıyor ki bu denge bence filmi başarılı kılıyor.

Rough Cut' tan sonra Jang Hun bu filmde de başarılı bir iş çıkarmış diyebilirim.

6 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Kang Dong Won muhteşemdi yine ^^ Sırf onun için izlenebilecek filmlerden. Öyle sihirli bir oynayışı var ki, oynadığı her film ne kadar saçma olursa olsun bir şekilde kendine bağlayıveriyor insanı(: Film kötü ama adam öyle bir oynamış ki gibi cümleler kurduruyor genelde <3

Şimdi bu film kötü müydü? Hayır, kesinlikle kötü değildi. Ama bir yanı eksik gibiydi. Belkide yönetmenin istediği o eksikliği hissetmemiz bilemem :D

Neo dedi ki...

Bende çok sevmiştim bu filmi :) Öyleki 9 puan vermişim. Kolay kolay o puanı veren biri değilimdir halbuki.

Tawannanna dedi ki...

Oh YooN Jo; :))Kang Dong Won' un bu filmdeki performansı bence de gerçekten çok başarılı. Karakteri yorumlayışı ile birlikte aynı zamanda Kang Ho Song' a da başarılı bir şekilde eşlik etmiş ve uyumlu ve dengeli bir ikili olmuşlar.

hahaha hatta şu araba ve tavuk sahnesinde aşk yaşayacaklar sandım bir ara :))

askerliği bitsin de dönüp yeni projelerde yer alsın artık bu arkadaş.

Film aslında pek çok şeye ufaktan değiniyor ama ufaktan fakat odağını karakterleri üzerinde tutuyor aynı zaman da ne tam dram, ne tam komedi, ne de tam aksiyon. ne politik. belki de bu eksiklik kısmı bundan kaynaklanıyordur, doğrudur. ama başarılı bulmamın sebebi hepsini oldukça dengeli tutmuş olması ve esas odağından sapmadan sonuçlamış olması filmi, yerli yerinde diye düşünüyorum + performanslar. - sonu gerçi geyiğe açık :P-

Tawannanna dedi ki...

Neo; :) ilk başta isimleri görünce ve gişe başarısını okuyunca hasılata mı oynamışlar diye densiz bir paranoyaya düşmedim değil ama ben de çok beğendim filmi.

içindeki tüm öğelerle sevdiriyor kendini, 9 u da kapıyor bir şekilde :)

Asuka Langley dedi ki...

Bu Kang Don Wong ne seksi bir adamdır yaaaaa!!!!

Tawannanna dedi ki...

değil mi :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...