14 Mayıs 2012 Pazartesi

DURARARA!! ...



Theatre  Brook' un "uragiri no yuuyake"' sini severdim de bu animenin ilk açılış parçası olduğunu bilmezdim. Animeye başlamamla bu parçayı duymam seriyi daha sempatik kıldı gözümde.

(Theatre Brook - Uragiri No Yuuyake)




İkinci açılış parçası rookiez is punk'd' ın "complication"' ı ve on /off' un kapanış parçası da güzelmiş.


Bunun dışında serinin ilk bölümleri aslında konusuna ve kurgusuna da bağlı olarak hem yavaş ilerliyor hem de pek mana ifade etmiyor bağlantıları tahmin etse de izleyen. Karakterlerin sunumunun akabinde bir şekilde sürükleyici hale geliyor. Bölüm içi ve genel kurgu güzel zaten seriyi güzel yapan iki ana nokta var o da karakterleri ve kurgusu bana kalırsa. Bir de inişli çıkışlı temposu 24 bölümün.

(On/Off - butterfly)




Hani değindiği temalar ve noktalar belli zaten ama kurgu ve akış içinde şehrin büyüklüğü, sürekli hareket halinde olması, aslında görünür de hiçbirşeyin değişmediği, tüm akış içinde insanın bunların içinde olduğunu düşünürken aslında olmadığı ve tam tersini 24 bölüm içinde güzel işliyor.

Serinin güzelliklerinden biri olan karakterler içerisinde üçlü dahilinde Anri' yi ve gelişimini anlasam da gıcık olmaktan alıkoyamıyorum kendimi. Mikado da benzer şekilde gerçekçiliği ve buna bağlı yan öğeleri nedeniyle sanırım en az sevdiğim karakter. Shizuo bir tanedir. Izaya ise favorimdir, hastasıyım ama bir kişi var ki yeri ayrıdır; Celty adamımsın!!!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...