16 Mart 2013 Cumartesi

Go Find a Psychic! : Magare! Spoon




Katsuyuki Motohiro imzası taşıyan 2009 yapımı bu Japon  filminde Masami Nagasawa, Kotora Shiga, Hiroki Miyake gibi isimleri görmek mümkün.

Küçüklüğünden beri doğa üstü olaylara inanmış ve bir yetişkin olduğunda da bu inancını sürdürmeye çalışan Yone aynı zamanda doğaüstü gücü olduğunu iddia eden insanların çıkarıldığı bir programda görev almaktadır. Programa çıkan insanlar çuvalladığı için program bir komedi şovuna dönüşmüştür ama Yone' yi ilgilendiren programın dönüştüğü şeyden ziyade inancının zorlanmasıdır. Sonunda "git bir dolan gerçekten bu tarz yetenekleri olan insanları bul programa getir" diye gönderilir. Böylece bir yolculuğa çıkar.

Bu esnada bir kafede doğa üstü güce sahip fakat hayatlarının bunun bilinmesi nedeniyle berbat olmasını istemeyen bir grup insan yılbaşını kutlamak üzere toplanmıştır. Yoneciğin de yolu buraya düşer...

Film kendi içinde oldukça sade, kendine has gerçekçiliğini de kaybetmiyor ama en güzeli bu sadeliği içinde insanın yüzüne bir gülümseme yerleştirebilmesi.





Şu dünyada çocuk olmak var gerçi, hayatın gerçekçiliği, sıkıcılığı, insanların doğalarını bilmeden ön yargısız şekilde her şeye açık ve meraklı olmak ve her şeye koşulsuzca inanabilmek güzel ve değerli bir yetenek olsa gerek. İnsan büyüdükçe hayat içinde geçmişinden gelen bu hayalleri ve inançları ya da inandığı değerleri kaybolmaya yüz tutuyor ya da zorla kaybettiriliyor çoğu zaman, işte Yone de böyle bir durumdan geçiyor bu öyküde...


Aynı zamanda belki insan çok aradığı belki yarım kalple davrandığı belki de çocukluğun verdiği o saflığı kaybettiği için yanı başındaki değerleri göremeyebiliyor.

Sıcak ve keyfili bir film...

Bu arada müzikler Samurai High School ve Mr. Brain' in bestecisi Yugo Kanno' ya ait.

3 yorum:

şeyda dedi ki...

Bu filmi nerden izledin? Ben bulamadım da. :)

Tawannanna dedi ki...

muhtemelen gooddrama'dan önce kullandığım adını şu anda hatırlamadığım benzer ve şu an kullanılamayan bir siteden izledim :)

şu anda gooddrama.net' te bulabilirsin filmi. tr altyazılı şekilde bulunabilir mi, bilemiyorum...

şeyda dedi ki...

Tr altyazısı yokmuş ama sorun değil ben böyle de izlerim. Teşekkürler. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...