18 Ağustos 2013 Pazar

My Little Hero: A Wonderful Moment



2013 te gösterime giren  yönetmenliğini Kim Sung-Hoon' un yaptığı bu G. Kore filmi de kıyıda köşede kalmış ama insanın hoş vakit geçirmesini sağlayan filmlerden biri.

Kim Rae Won, Jo An, Lee Sung-Min gibi isimleri içinde barındıran film, müzikal yönetmeni olan Yoo Il-Han' ın, hükümet tarafından desteklenen Joseon Kralı müzikali için televizyon kanalı tarafından kralı oynayacak çocuk starı seçmek için düzenlenen yarışmaya dahil edilmesiyle başlıyor.

Seçilen 5 çocuk, 5 yönetmenle çalışacak ve finalde birinci olan bu projenin baş rolünü kapacaktır.

Yarışmacı çocuklar içerisinde bir tanesi yarı Filipinli ve fakir bir ailenin çocuğu Young-Gwang'dır. Ne yazık ki garibim tam bir pislik olan Yoo Il Han'ı seçer.

Devamında Young Gwang, kökeni, derisinin rengi, dans ve müzik temellerinden yoksun oluşu ile cebelleşmek zorunda kalırken Yoo Il Han da geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Eğlenceli zaman zaman klişe olsa bile dokunaklı bir film.

Filmde en beğendiğim sahneler Kuğu Gölü uyarlaması ve son final sahnesidir sanırım.



Dediğim gibi Yoo Il Han, özünde iyi olsa bile görünüşte zor bir insandır.

Young Gwang ise tam bir azim abidesidir. Bir hafta içinde üçlü prüvet dönmeyi öğrenebilen bir velettir. Hani bir olsa belki de üçlüyü abartmışlar biraz ama çocuk denge merkezini keşfettiyse, parmak uçlarını kontrol edebiliyorsa, dönüşte kolların durmak için önemini anladıysa ne diyelim :) ? Hele de sahne heyecanını yenerek tamamen konsantre olmuşsa laf etmek bize düşmez :) amma velakin, o dönüşten sonra hissettiklerini anlayabiliyorum. Bale sevgisini de çok derinden anlıyorum.

Filmde benim için çok eğlenceli olan bir karakter daha var ki o da Young Gwang ın arkadaşı ve menejerliğine soyunan Seong-joon dur. Dünya onun kadar pozitif, neşeli ve güçlü çocuklara ve insanlara ihtiyaç dyuyordur muhtemelen.

Bu da filmin ostundan. Jun K - Sunshine



Bir pazar günü veya akşam işiniz yoksa pazar günü  depresyonuna iyi gelebilir:)

* Bir çocuğun güveni pek çok şeyi değiştirebilir...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...