25 Ocak 2015 Pazar

Barakamon: Sıcacık Bir Anime...


Hani bazı animeler vardır ya size tüm dertlerinizi, tasalarınızı unutturur üzerine size olumlu enerji verir, Barakamon bence bunlardan bir tanesi. İşin içinde çocukların olması bu enerjinin ana kaynaklarından bir tanesi.

Kaligraf olan Handa Seishu, Tokyo' da doğmuş, Tokyo' da yetişmiş biri olmakla birlikte hayatını tamamen kaligrafiye adamıştır. Hatta biraz saplantılı demek mümkün. Dünyası kaligrafi ve bu konuda hiç bir esnekliği yok.

Günün birinde bir sergide  çalışması hakkında olumsuz yorum yapan ünlü ve yaşlı bir kaligrafi sinirlenip kendinden geçerek yumruklar. Bundan sonra  kendini bir adada bulur. Burada kendini kaligrafiye verecek ve kendi sitilini baştan yaratacaktır.

Şehirde doğup yaşamış biri olarak böylesine bir ada zaten zor ama Handa normal bir insandan daha beceriksiz. Sosyal becerileri az, kaligrafi diye şehirde bile fazla bir aktivetesi olmamış, tek bir arkadaşa sahip bir insan. Barakamon, Handa' nın hem fiziki hem de sosyal olarak ada ve insanlarına alışması ve onlarla etkileşime girmesini tatlı bir dille anlatıyor. Durumu daha da eğlenceli ve sıcak kalan nokta ise ada çocuklarının Handa' ya yaklaşımı.

Ana karakter Handa Seishuu ( Ono Daisuke / Kuroko no Basket - Midorima ) animeyi eğlenceli kılan ana faktörlerden bir tanesi. Tepkileri, girdiği depresyonlar, kaligrafi tutkusu, çocuklarla - istemeden de olsa - çocuk olması... Handa aslında gerçekten biraz çocuk, belki de çocukluğunu tam yaşayamamasındandır. Kendini beğenmiş ve kibirli tavırlarına karşı aslında o kadar saf ve samimi.

Naru' yu bir yana koyuyorum,  animede beni en çok eğlendiren diğer karakter ise Tamako Arai. Tama' nın tepkileri de en az Handa' nın  nam-ı diğer senseininkiler kadar eğlendirici. Sürüp giden manga ve fujoshi  tepkileri insanı kırıp geçiyor.

Naru, Hina, Kenta ve diğerleri o kadar tatlılar ki... Çocukları üzmeyin, onların enerjisi, saflığı ve iyiliği çok önemli işte ne diyeyim.

Hiroshi ise Handa' dan daha küçük olmasına rağmen ondan daha olgun bir portre çiziyor. Bir animedeki küçüğünden büyüğüne tüm karakterler sevilesi olabilir mi? Hangi birinden bahsedeyim? Hiroshi' nin ailesi, adanın yerlileri, Kawafuji hatta Handa' nın annesi vs...

Barakamon' u izleyin, es geçmeyin... Kötü gününüzde size destek olur.

Super Beaver' ın "Rashisa"' yı açılış parçası olarak animeye yakışmış.



Kapanış parçası NoisyCell' den "Innocence"



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...