22 Ocak 2015 Perşembe

Black Butler : J - Movie


Artık pek çok kişi Kuroshitsuji ve içinde yer alan Ciel ve Sebastian' ı tanıyor. Aslı Yana Toboso' nun mangası olan Kuroshitsuji daha çok animesi üzerinden biliniyor sanırım. ( ben de bu gruba dahilim)
Manganın animesi yapılmış, müzikali yapılmış sıra filme, live action' a gelmişti. Onu da 2013 yılında aradan çıkarmışlar. 2014' de gösterime girmiş. Yönetmenliğini Kentaro Otani ve Keiichi Sato' nun yaptığı filmde;

Mizushima Hiro - Sebastian Michaelis

Ayame Goriki - Genpo Shiori (yani aslında Ciel bir nevi)

Mizuki Yamammato - Lin

Louis Kurihara - Undertaker

ve diğerleri yer alıyor.

Her ne kadar manganın yani Kuroshitsuji' nin live action' ı olsa da bazı farklılar ve düzenlemelere gidilmiş. Öncelikle mekan 19. yy İngiltere değil, geleceğe yani yanlış hatırlamıyorsam 2020' lere ve Asya' ya taşınmış. Ciel, erkek değil, kadın. Ailesi öldürülünce ortadan yok oluyor sonra yanında Sebastian ile birlikte çıkıyor. Kont ünvanını alabilmek için erkek olması lazım o nedenle cinsiyetini saklıyor ve erkek gibi davranıyor. Ailesinin Kraliçe' nin köpeği rolünü devam ettiriyor...

Bana kalırsa animeden sonra bu film olmadı, film zaten olmamış.

Mizushima Hiro' yu severim ama Sebastian için ne kadar zorlasa da Sebastian' ı yakalayamıyor. Aynı konu Ayame Goriki için de geçerli. Ayrıca Ciel, tabii ki gel gitleri olmasına rağmen daha sakin ve soğukkanlı ve net. Ayame' de bu ayar zaman zaman kayıyor. O eğlenceli hizmetçi tayfasından bir tek Lin var. Bir de evin esas kahyası Tanaka mıydı, arada o gözüküyor. Teyzeye falan hiç girmeyeceğim ama değinmeden geçemeyeceğim biri var; Undertaker!!

Naptınız canım Undertaker' a? diye sormak istiyorum. Keşke hiç araya sıkıştırmasaydınız.



Hadi diyelim film olayı farklı bir mekana, zaman taşımış, ne animenin, ne manganın birebir kopyası. Farklı bir kurgu kullanıyor zaten, karakterleri ve aralarındaki ilişkiyi baştan ele alarak kendine göre kurmuş. Buraya kadar tamam ama bana kalırsa yine olmamış.

Diyaloglar arasında çok boşluk var. (Filmin genelinde bir donukluk, tutukluk var sanki ya neyse) Oyuncular da fazla yönlendirilmediler sanırım çünkü konuşuyor ve duruyor sonra tekrar konuşuyorlar. Sürekli bir kopukluk hissi oluşuyor. Aksiyon sahneleri Lin' inki hariç, ortalama altı. Kurgu kendi içinde hatalara sahip. Film akmıyor bir noktadan sonra.

İzlenmeyecek kadar kötü değil. Ayame çok güzel bir kere. Mizushima Hiro için de izlenebilir.  Hiro' nun saçlarına fön çekseymişsiniz keşke. Zaman çok bolsa izlenebilir. Ama Black Butler' ı çekmeseler de olurmuş.

Bu arada müzikler hoş.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...