2 Mart 2015 Pazartesi

Amagi Brilliant Park: Bir anime...


2014 yapımı, 12 bölümlük bu animenin aslı Shoji Gatoh' un romanına dayanıyor. Ayrıca bir manga adaptasyonu da var.

Çabuk izlenecek, kafa yormayacak, eğlenceli bir anime arayanlar göz atabilirler.

Lise öğrencisi olan esas oğlan Seiya Kanie, narsist  kişiliğe sahip biri. Zeki, becerikli falan ama kendini beğenmişliği insanları ondan uzak tutmakta. Daha ilk bölümde Isuzu Sento tarafından ağzına silah dayanarak buluşmaya çağrıldığında hala daha narsistliğinden taviz vermeyen bir durumda. Isuzu, Sento ve Latife tarafından kendisine  Amagi Brilliant Park' ın müdürlüğü teklif edildiğinde  önce direniyor ancak daha sonra bunu kabul ediyor.

Amagi Brilliant Park, periler tarafından işletilen, çalışanlarının bir kısmı perilerden oluşan kocaman bir park ama iyi iş yapmıyor. Kapatılmaması için 500.000 ziyaretçiyi üç ay içinde tamamlaması lazım ancak hedefe çok uzak. Parkın sahibi - diyelim - Latife ve Isuzu son umutlarını kendisine güvendikleri Seiya bağlamış durumda.

Periler dedik ama Latife hariç öyle klişe bir peri kalıbı yok. Moffle, Macaron falan gayet ailevi sorunları ve dertleri ile uğraşan tipler. Özellikle Macaron ve Tirami istedikleri zaman gayet pislik olabilmekteler.

Varolan çalışanlar ve daha sonra yeni eklenenler, Seiya' nın direktifleri altında el ele vererek parkın kapanmasını önlemek için var güçleriyle çalışmaya başlarlar...

Zaman zaman eğlenceli. İyi ki daha fazla uzatmamışlar.

Açılış ve kapanış parçalarıyla işim olmaz ama içinde yer alan bu parça güzel.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...