2 Eylül 2015 Çarşamba

Big Match (Big Maechi) : K Movie





Choi Ho' nun yönetmenliğini yaptığı, 2014 yılında gösterime giren Big Match izlemesi keyifli aksiyon komedilerden. Film kadrosunda Lee Jung-Jae, Shin Ha-Kyun, Lee Sung Min, BoA, Bae Sung-Woo gibi isimler barındıryor.


Choi Ik Ho ( Lee Jung Jae) bir futbolcu iken yaptığı centilmenliğe aykırı bir hareket sonucu içindeki dövüş sanatları aşkını keşfederek abisinin antrenörlüğüve menejerliği eşliğinde hayatını bir dövüşçü olarak sürdüren biridir. Öyle böyle değil, alanında oldukça başarılıdır ayrıca kendi içinde sallamaz ve esprili bir tiptir ancak bir gün abisi kaçırılınca huzurları bozulur. Ace isimli bir oyun kurucu insanı, ki bu tip şehir içinde kodamanların iddia girip zaman öldürüp para kazanabilecekleri canlı ve gizli oyunlar yaratmakta ve düzenlemektedir, Choi Ik Ho' yu bir şekilde oyununa zorlar ve ona aşması gereken parkurlar oluşturur. Choi Ik Su  da abisini kurtarmak için bu parkurlardan sağ çıkmak ve bölüm sonu canavarına - eğer varsa - ulaşmak zorunda kalır.


Kurgusu, konusu oldukça basit. Aksiyon güzel aynı zaman da esprili bir film. Filme bir şekilde dahil olan eski boks şampiyonu şimdinin Ace kuklası Soo Kyung,  BoA imiş. Ben film esnasında tanıyamadım. Tanımama da pek gerek yok zaten.


Oyunculuklar film için yeterli ancak Lee Jung Jae göstermiş olduğu aksiyonel performans ile ayrıca bir takdiri hak ediyormuş gibi hissettiriyor.

Eylül başlangıcında  izlenebilecek çerezlik ve eğlenceli bir Kore filmi bence.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...