8 Şubat 2016 Pazartesi

Saving Mr. Wu: Bir Film



İsmi gördüğünüz ilk anda sizin de aklınıza Saving Private Ryan  (Er Ryan' ı Kurtarmak) geliyor mu? Benim geliyor. Sonrasında Çin filmi oluşuna dayanarak Saving General Yang da geliyor aklıma fakat filmin bu ikisi ile ortak bir yanı yok.


2015 Çin yapımı olan filmin senarist ve yönetmeni Ding Sheng. Filmde Andy Lau, Liu Ye , Lam Suet gibi isimler yer alıyor. Polisiye bir tarzı olmak ile birlikte aslında 2004 yılında gerçekleşen gerçek bir olaya dayanıyor film bu nedenle hafif bir belgesel yönü
 var sayılır.

Beijing'de geçen film, ünlü bir aktörün bir çete tarafından kaçırılmasını, aktör ve kendisinden daha önce kaçırılmış olan elemanın çetenin manyağımsı lideri ile mücadelesini ve bu sırada polislerin olayı çözme çabasını anlatıyor. Film 2004 yılında kaçırılan Wu Rufou' nun hikayesini anlatıyor aslında. Filmin sonunda gerçek olayın görüntülerini de izleyebiliyorsunuz.


Hızlı akan bir film. Müthiş bir aksiyon yok hatta araya serpiştirilen hayali aksiyon sahneleri rahatsız edici bence. Neyse ki fazla uzatmamışlar bunu. Kurgu ya da olay örgüsünün ele alınışı iyi sayılır. Oyunculuklar fena değil. Andy Lau ön plana çıkarılmış yani en fazla onun karakterinin derinliğine inebiliyoruz. Lider Zhang karakteri dahi fazla ince işlenmemiş. Bunların dışındaki karakterlerin derinlemesine ele alınışını beklemeyin. Polis işini yapıyor işte.

Ortalama bir film ancak rahat izleniyor ve akıcı. Zaman geçirmek için ideal.

Filmin tema parçası;

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...